Παρακαλώ ΠεριμένετεMAΡΤΥΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΧΑΛΑΣΙΑ ΟΙΣΟΦΑΓΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΜΥΟΤΟΜΗ POEM ΑΠΌ ΤΟΝ Κ. ΝΙΚΌΛΑΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ

65-ετών γυναίκα με βαριά αχαλασία οισοφάγου τύπου ΙΙΙ από το 2013 και σιγμοειδή οισοφάγο. Υποβλήθηκε σε ΠΟΕΜ στις 7/05/2020 (παραθέτουμε video της ασθενούς 3 μήνες αργότερα στις 27/8/2020)

80-ετών άνδρας με διάχυτο οισοφαγικό σπασμό και σοβαρής μορφής αχαλασία οισοφάγου για περισσότερα από 25 με 30 έτη. Υποβλήθηκε σε ΠΟΕΜ την 15/03/2019 (παραθέτουμε ε-μαιλ του ασθενούς που στάλθηκε στις 10/07/2020)

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ένα έτος μετά ΠΟΕΜ

Ονομάζομαι Μάλτας Μιχαήλ και ήμουν 80 ετών, όταν αποφάσισα και έκανα την επέμβαση ΠΟΕΜ στην Θεσσαλονίκη με τον κ. Νίκο Ελευθεριάδη. Η πολύ σοβαρής μορφής αχαλασία που με τυρρανούσε κυριολεκτικά τα τελευταία 25-30 χρόνια, είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορώ να τραφώ πλέον. Το φαγητό και το νερό σταματούσαν και συνέχεια παλινδρομούσαν, ήταν αδύνατο να φάω με την οικογένεια μου ή και μόνος, αφού έπρεπε να πηγαίνω συνεχεια στον νιπτήρα της τουαλέτας και να αδειάζω τον οισοφάγο μου. Η ζωή μου είχε χάσει την ποιότητα της και το σώμα μου ήταν εξαιρετικά αδύναμο. Οι γιατροί μου λέγανε ότι δεν υπάρχει καμία θεραπεία για την περίπτωση μου και πως πρέπει να μάθω να ζω με αυτήν την ασθένεια, μάλιστα μου είπαν πως το επόμενο στάδιο θα ήταν η τοποθέτηση ενός σωλήνα παροχής τροφής κατευθείαν στο στομάχι.(!!) Ποιος άνθρωπος μπορεί να συνηθίσει κάτι τέτοιο άραγε….; Τότε τα παιδιά μου μετά από έρευνα στο διαδύκτιο βρήκανε την σελίδα achalasia.gr και ήρθανε σε επαφή με τον γιατρό που του χρωστάω τα 20 κιλά που ήδη έβαλα, την υγεία που ανέκτησα και την απαλλαγή από αυτό το καθημερινό μαρτύριο. Γρήγορα, αναίμακτα και με ασφάλεια όλα είχαν γίνει όπως παλιά! Να είσαι καλά Νικόλα και σε ευχαριστώ για όλα. Μέσα σε όλα αυτά απέκτησα εγώ και τα παιδιά μου, έναν νέο φίλο.

42-ετών γυναίκα με βαριά δυσκαταποσία, λόγω αχαλασίας οισοφάγου σιγμοειδικού τύπου ΙΙΙ από έτη και αποτυχία όλων των άλλων προηγούμενων θεραπειών (αποτυχία Heller το 2013, Botox και διαστολών με μπαλόνι), υποβλήθηκε με επιτυχία σε ΠΟΕΜ στις 13/11/2019 (μαρτυρία ένα μήνα αργότερα στις 12/12/2019)

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ένα μήνα μετά ΠΟΕΜ

Ονομάζομαι Ροδοπούλου Βασιλική και είμαι 42 ετών.
Μετά από διάγνωση αχαλασίας οισοφάγου το 2006 έκανα τρεις διαστολές με μπαλόνι και ένα Botox χωρίς αποτέλεσμα. Κατόπιν το 2013 έκανα ένα αποτυχημένο χειρουργείο μυοτομής κατά Heller και θολοπλαστικής. Έκτοτε η ζωή μου έγινε εφιάλτης, μέχρι που με ανέλαβε ο γιατρός κύριος Νίκος Ελευθεριάδης με τον οποίο έκανα την μυοτομή κατά ΠΟΕΜ στις 13/11/19 στη Θεσσαλονίκη, με απόλυτη επιτυχία και ανώδυνη. Τον ευχαριστώ πολύ και εγώ και η οικογένεια μου. Αμέσως μετά την επέμβαση ΠΟΕΜ, η ζωή μου επανήλθε στα φυσιολογικά, τρώω, πίνω νερό, και κοιμάμε απο την πρώτη εβδομάδα. Την επέμβαση ΠΟΕΜ την συνιστώ σε όποιον έχει αχαλασία οισοφάγου ανεπιφύλακτα.

54-ετών άντρας με αχαλασία οισοφάγου τύπου ΙΙ από το 1984 και σιγμοειδή μεγαοισοφάγο τύπου ΙΙ (διάσταση >5εκ). Υποβλήθηκε σε ΠΟΕΜ στις 5/02/2019 (παραθέτουμε video του ασθενούς 8 μήνες αργότερα στις 11/9/2019).
ΜΑΡΤΥΡΙΑ οχτώ μήνες μετά ΠΟΕΜ

32-ετών γυναίκα με αχαλασία οισοφάγου τύπου ΙΙ από το 2016. Υποβλήθηκε σε ΠΟΕΜ στις 7/06/2019 (μαρτυρία 3 μήνες αργότερα στις 22/9/2019)

ΜΑΡΤΥΡΙΑ 3 μήνες μετά ΠΟΕΜ.

Ονομάζομαι Μουμούρη Αμαλία και είμαι 32 ετών.
Από τις αρχές του 2016 άρχισα να έχω συμπτώματα δυσκαταποσίας. Τα συμπτώματα με το πέρασμα του χρόνου επιδεινώνονταν και η απώλεια βάρους μου έφθασε τα 25 κιλά. Όσο περνούσε ο καιρός δυσκόλευε ακόμα περισσότερο η δυνατότητα της κατάποσης ακόμη και για τα υγρά ενώ εμφανίστηκαν και ενοχλήσεις στη διάρκεια του ύπνου όπως το αίσθημα καύσου και βήχα.
Μετά από τη διάγνωση της αχαλασίας τύπου 2, που επιβεβαιώθηκε με τη μανομετρία οισοφάγου, επικοινώνησα με τον κ. Ελευθεριάδη, ο οποίος μου συνέστησε την ενδοσκοπική μέθοδο POEM ως τη βέλτιστη λύση στο πρόβλημά μου, αφού ταυτόχρονα μου εξήγησε αναλυτικά τη διαδικασία.
Ευτυχώς ακολούθησα την πρότασή του. Η επέμβαση POEM που έγινε στις 07/06/2019 από τον κ. Νίκο Ελευθεριάδη με απόλυτη επιτυχία είχε ως αποτέλεσμα σε μικρό χρονικό διάστημα την πλήρη ίασή μου και την οριστική εξάλειψη των συμπτωμάτων που με καταπόνησαν πάνω από μία τριετία. Την επόμενη ημέρα από την επέμβαση πήρα εξιτήριο και μέσα σε μία εβδομάδα επέστρεψα στην εργασία μου. Σήμερα, μετά από 3 περίπου μήνες σιτίζομαι κανονικά, έχω πάρει 7 κιλά και τα προβλήματα ύπνου έχουν εξαλειφθεί.
Νιώθω την επιθυμία να ευχαριστήσω δημόσια τον γιατρό μου για τις ιατρικές υπηρεσίες που μου προσέφερε αφού επανήλθα στην πρότερη φυσιολογική μου ζωή. Με βοήθησε να ξεπεράσω μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής μου. Συνιστώ τη μέθοδο ανεπιφύλακτα.

Με την πρώτη μάτια ο κύριος Ελευθεριάδης σου εμπνέει μια σιγουριά και εμπιστοσύνη και φαίνεται ότι είναι έμπειρος γιατρός. Χωρίς δεύτερη σκέψη έκλεισα ραντεβού για το χειρουργείο που έγινε 28 Νοεμβρίου 2018. Στην κλινική έμεινα ένα βράδυ, το χειρουργείο δεν ήταν επώδυνο ήταν σαν να έκανες μια απλή γαστροσκόπηση.

Την επόμενη μέρα έφυγα απο την Θεσσαλονίκη οδηγώντας μόνος μου για Αθήνα.
Ύστερα ακολούθησα για 15 μέρες τις οδηγίες του γιατρού. Αφού πέρασαν αυτές οι μέρες επανήλθα στην φυσιολογική μου ζωή στην δουλειά μου, στον να τρώω και να πίνω κανονικά χωρίς να αποφεύγω κάτι. Δεν πονάω πουθενά, νιώθω υγιέστατος.

Ευχαριστώ παρά πολύ τον γιατρό μου Ν. Ελευθεριάδη για την επέμβαση ΠΟΕΜ και για τον επαγγελματισμό του και για τον χαρακτήρα του σαν γιατρός. Σας τον συνιστώ ανεπιφύλακτα, να μην διστάσει κανένας άνθρωπος που βασανίζεται απο την χαλασια οισοφάγου να κάνει την μέθοδο ΠΟΕΜ.

78-ετών άντρας με αχαλασία οισοφάγου τύπου ΙΙΙ, υποβλήθηκε σε ΠΟΕΜ στις
15/02/2018 (μαρτυρία 20 μήνες αργότερα στις 4/10/2019)

ΜΑΡΤΥΡΙΑ 20 μήνες μετά ΠΟΕΜ.

Ονομάζομαι Κυριακάκης Εμμανουήλ και είμαι 79 ετών.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Ιατρό κ. Ελευθεριάδη για την εξαιρετική δουλειά που
έκανε κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της επέμβασης P.O.E.M. σε μένα για
αχαλασία οισοφάγου. Έχουν περάσει ήδη δύο χρόνια από την επέμβαση και νιώθω
υπέροχα και μπορώ να καταπιώ τα πάντα! Προτείνω τον Ιατρό Δρ. Ελευθεριάδη σε
κάθε ασθενή με αχαλασία που γνωρίζω με την ίδια νόσο και κατάσταση
Πέραν του ότι είναι ένας εξαιρετικός Ιατρός, ο κ. Ελευθεριάδης έχει και συμπαθητική
προσωπικότητα που φέρνει ζεστασιά στην καρδιές μας. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων
σε αυτόν για την επιτυχή επέμβαση που πραγματοποίησε σε μένα και για την ταχεία
μου ανάρρωση!
Στέλνω τις καλύτερες ευχές μου, εύχομαι να έχει μεγαλύτερη πρόοδο στο μέλλον και
εύχομαι όλες οι μέρες του να είναι υπέροχες και με υγεία, όπως προσφέρει υγεία
στους ασθενείς του.
Σ’ευχαριστώ και πάλι για την εξαιρετική θεραπεία. Θερμοί χαιρετισμοί Δρ.
Ελευθεριάδη.
Φιλικότατα
Εμμανουήλ και Φωτεινή Κυριακάκης

48-ετών γυναίκα με αχαλασία οισοφάγου τύπου ΙΙ από έτους.
Υποβλήθηκε σε ΠΟΕΜ στις 18/07/2018

57-ετών ασθενής με σοβαρή αχαλασία υποβλήθηκε σε ΠΟΕΜ στις 27/08/2013.
Έξι χρόνια μετά από ΠΟΕΜ για Αχαλασία τύπου II

31-ετών γυναίκα με αχαλασία οισοφάγου τύπου I από έτους.
Υποβλήθηκε σε ΠΟΕΜ στις 14/09/2018

59-ετών άνδρας με τύπου Ι αχαλασία από έτη.
Υποβλήθηκε σε ΠΟΕΜ την 18/03/2019

62-ετών γυναίκα με τελικού σταδίου σιγμοειδή μεγαοισοφάγο λόγω αχαλασίας τύπου ΙΙΙ
από 20 έτη και αποτυχία τριών (3) προηγούμενων επεμβάσεων Heller, δύο εκ των οποίων
το τελευταίο έτος.
Υποβλήθηκε με επιτυχία σε ΠΟΕΜ στη Θεσσαλονίκη (οπίσθια μυοτομή) στις
20/Ιουνίου/2018 (παραθέτουμε video της ασθενους 5 μήνες μετά το ΠΟΕΜ)

63-ετών άνδρας με υπερκινητική τύπου ΙΙ αχαλασία από έτoυς. Υποβλήθηκε σε ΠΟΕΜ την 29/01/2018 (παραθέτουμε δήλωση του ασθενούς στις 14/7/2018)

ΜΑΡΤΥΡΙΑ έξι μήνες μετά ΠΟΕΜ

Ονομάζομαι Χριστοδούλου Πετράκης, είμαι από την Κύπρο και είμαι 63 ετών.

Από τις αρχές του 2017 άρχισα να έχω δυσκολία στην κατάποση, μέχρι και το νερό έβγαινε από τη μύτη μου και το στόμα. Επισκέφτηκα πολλούς γιατρούς, γαστρεντερολόγους, καρδιολόγους και όλοι μου λέγανε ότι έχω παλινδρόμηση. Επίσης ότι είναι <<ψυχολογικό>> και γιαυτό δεν μπορώ να φάω. Μετά από ένα έτος κάποιος γιατρός, γαστρεντερολόγος με παρέπεμψε για μανομετρία οισοφάγου, η οποία έδειξε αχαλασία οισοφάγου τύπου ΙΙ. Η γαστρεντερολόγος που μου έκανε τη μανομετρία, μου εξήγησε τί είναι η αχαλασία και ότι το πρόβλημα μου δεν ήταν η παλινδρόμηση, αλλά το αντίθετο, δηλαδή ότι το φαγητό δεν περνούσε από τον οισοφάγο στον στόμαχο, δηλαδή δεν πήγαινε προς τα κάτω. Επίσης μου πρότεινε την καινούρια μέθοδο ΠΟΕΜ και ότι αυτή γίνεται όπως η γαστροσκόπηση, αλλά πρέπει να πάω στην Ελλάδα και ότι ο γιατρός που έχει τη μεγαλύτερη εμπειρία είναι ο κ. Νίκος Ελευθεριάδης στη Θεσσαλονίκη. Επικοινώνησα με τον κ. Ελευθεριάδη και στις 29 Γενάρη 2018 έκανα την επέμβαση ΠΟΕΜ στη Θεσσαλονίκη. Έμεινα μόνο μία ημέρα στην κλινική και μετά από μία βδομάδα γύρισα στην Κύπρο. Αμέσως άρχισα να τρώω σιγά-σιγά και επέστρεψα στη δουλειά μου τον πρώτο μήνα μετά την επέμβαση ΠΟΕΜ. Έξι μήνες αργότερα είμαι μία χαρά, τρώω και πίνω τα πάντα και έβαλα αρκετά κιλά. Δέν έχω κανένα πρόβλημα πλέον και ευχαριστώ πολύ τον γιατρό Νίκος Ελευθεριάδη.

 

 

58-ετών γυναίκα με υπερκινητική τύπου ΙΙ αχαλασία από έτη και τελικού σταδίου σιγμοειδή οισοφάγο. Υποβλήθηκε με επιτυχία σε επέμβαση ΠΟΕΜ στην Θεσσαλονίκη (οπίσθια μυοτομή) στις 25/04/2018 (παραθέτουμε video του ασθενούς 8 ημέρες μετά την επέμβαση)

33-ετών άνδρας με υπερκινητική τύπου ΙΙ αχαλασία από έτoυς και αποτυχία προηγούμενης επέμβασης ΠΟΕΜ προ διμήνου. Υποβλήθηκε με επιτυχία σε 2η επέμβαση ΠΟΕΜ στην Θεσσαλονίκη (οπίσθια μυοτομή) (REDO-POEM) στις 17/04/2018 (παραθέτουμε video του ασθενούς την επομένη της επεμβάσεως)

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ένα έτος μετά ΠΟΕΜ

Ονομάζομαι Γκούντελος Κων/νος και είμαι 33 ετών.
Από τις αρχές του 2016 άρχισα να έχω συμπτώματα δυσφαγίας και πόνο κατά την κατάπωση του νερού και του φαγητού. Τα συμπτώματα όσο παιρνούσε ο καιρός χειροτέρευαν, φθάνοντας τον Δεκέμβρη του 2016 να έχω χάσει πάνω από 30 κιλά και όσο περνούσε ο καιρός περιοριζόταν ακόμα περισσότερο το φαγητό και τα υγρά που μπορουσα να καταναλώσω. Έκανα εξετασεις και διαγνώσθηκα με αχαλασία τύπου 2. Η περίπτωση μου αντιμετωπιζόταν μόνο με επέμβαση. Ειτε χειρουργικά, είτε με μία νέα μέθοδο το P.O.E.M . Επικοινώνησα με τον κ. Ελευθεριάδη και από την πρώτη επικοινωνία με κέρδισε η αμεσότητα , η ευγένεια και η ζεστασιά του. Μου εξήγησε πολύ αναλυτικά ποια διαδικασία ακολουθείτε για το POEM και ότι σύντομα θα μπορώ να τρώω και να πίνω , όπως το διάστημα πριν από τα συμπτώματα δυσφαγίας.
Αποφάσισα να κάνω το POEM και σε μικρό χρονικό διάστημα μετά μπορούσα να φάω και να πιώ ότι ήθελα! Σήμερα ένα χρόνο μετά είμαι μία χαρά και συνεχίζω τη ζωή μου χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη δυνατότητα να φάω και να πιώ ότι θέλω! Είμαι ευγνώμον και θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον κ. Ελευθεριάδη Νίκο , διότι μου έδωσε πίσω την ζωή μου. Με βοήθησε να περάσει μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής μου

60-ετών άνδρας με υπερκινητική τύπου ΙΙ αχαλασία από δεκαετίας. Υποβλήθηκε σε ΠΟΕΜ την 14/02/2018 (παραθέτουμε video του ασθενούς που στάλθηκε στις 20/3/2018)

70-ετών γυναίκα με σπαστικού τύπου ΙΙΙ αχαλασία μετά από αποτυχία Heller-Dor. Υποβλήθηκε σε ΠΟΕΜ στις22/08/2017

70-ετών γυναίκα με σπαστική αχαλασία ΙΙΙ από έτους, σιγμοειδή οισοφάγο, πλήρη αδυναμία σίτισης και βαριά δυσκαταποσία με απώλεια βάρους 30kg σε 6 μήνες. Αρχικά υποβλήθηκε σε Heller τον απρίλιο 2017 χωρίς επιτυχία με συνεχή επιδείνωση της κατάστασης μετά την επέμβαση. Η επέμβαση ΠΟΕΜ που έγινε στις 22/8/2017 από τον κ. Νίκο Ελευθεριάδη με απόλυτη επιτυχία είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη και άμεση εξάλειψη της δυσφαγίας.
55-ετών άνδρας με τελικού σταδίου αχαλασία οισοφάγου από 40 έτη και σιγμοειδή οισοφάγο. Υποβλήθηκε σε ΠΟΕΜ στις 28/10/2018 (παραθέτουμε ε-μαιλ του ασθενούς που στάλθηκε στις 26/3/2019)

ΜΑΡΤΥΡΙΑ τέσσερεις μήνες μετά ΠΟΕΜ.

Ονομάζομαι Νάτσης Αρτούρο και είμαι 55 ετών. Από την ηλικία των 16 ετών βασανίζομαι με την αχαλασία οισοφάγου. Με ταλαιπωρούσε αρκετά χρόνια. Μέσα σε αυτά τα χρόνια πήρα διάφορες απόψεις γιατρών που σχεδόν όλοι μου λέγανε ότι πρέπει να κάνω χειρουργείο Λαπαροσκοπικά. Εκτός από τον γιατρό Νίκο Ελευθεριάδη που μου πρότεινε μια καλύτερη μέθοδο, την μέθοδο
ΠΟΕΜ. Έψαξα μόνος μου στο Ίντερνετ για την μέθοδο ΠΟΕΜ που είχα διαβάσει και βρήκα την σελίδα του γιατρού Ν. Ελευθεριάδη. Αμέσως έκλεισα ραντεβού για να τον επισκεφτώ στο γραφείο του στην Θεσσαλονίκη.

Με την πρώτη μάτια ο κύριος Ελευθεριάδης σου εμπνέει μια σιγουριά και εμπιστοσύνη και φαίνεται ότι είναι έμπειρος γιατρός. Χωρίς δεύτερη σκέψη έκλεισα ραντεβού για το χειρουργείο που έγινε 28 Νοεμβρίου 2018. Στην κλινική έμεινα ένα βράδυ, το χειρουργείο δεν ήταν επώδυνο ήταν σαν να έκανες μια απλή γαστροσκόπηση.

Την επόμενη μέρα έφυγα απο την Θεσσαλονίκη οδηγώντας μόνος μου για Αθήνα.
Ύστερα ακολούθησα για 15 μέρες τις οδηγίες του γιατρού. Αφού πέρασαν αυτές οι μέρες επανήλθα στην φυσιολογική μου ζωή στην δουλειά μου, στον να τρώω και να πίνω κανονικά χωρίς να αποφεύγω κάτι. Δεν πονάω πουθενά, νιώθω υγιέστατος.

Ευχαριστώ παρά πολύ τον γιατρό μου Ν. Ελευθεριάδη για την επέμβαση ΠΟΕΜ και για τον επαγγελματισμό του και για τον χαρακτήρα του σαν γιατρός. Σας τον συνιστώ ανεπιφύλακτα, να μην διστάσει κανένας άνθρωπος που βασανίζεται απο την χαλασια οισοφάγου να κάνει την μέθοδο ΠΟΕΜ.

31-ετών άνδρας αχαλασία οισοφάγου τύπου ΙΙ από 8 έτη. Υποβλήθηκε σε ΠΟΕΜ στις 06/02/2019
(παραθέτουμε ε-μαιλ του ασθενούς που στάλθηκε στις 13/5/2019)

ΜΑΡΤΥΡΙΑ τέσσερεις μήνες μετά ΠΟΕΜ

Ονομάζομαι Στυλιανός Φανούριος Τάσσου και είμαι 31 ετών.
Πριν από οκτώ περίπου χρόνια άρχισα να έχω τα πρώτα συμπτώματα δυσφαγίας. Όσο περνούσε ο καιρός γινόντουσαν πιο έντονα και σε σημείο να αρχίσω σταδιακά να χάνω αρκετά κιλά. Ακολούθησαν μια σειρά εξετάσεων ανά διαστήματα όπου διαπιστώθηκε ότι έπασχα από αχαλασία οισοφάγου τύπου 2. Η οριστική λύση του προβλήματος μου ήταν η
επέμβαση.

Η πιο σημαντική απόφαση σε μια τέτοια περιπέτεια υγείας είναι η σωστή επιλογή γιατρού.
Μετά από προσωπική έρευνα μέσα από το internet και από συστάσεις γιατρών καταλήξαμε
στον κο Ελευθεριάδη, ο οποίος είναι άριστος επιστήμων μα και σπάνιος άνθρωπος!
Εκπαιδευμένος και εξειδικευμένος στην POEM την πιο σύγχρονη και τεχνικά τεκμηριωμένη
μέθοδο που εφαρμόζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η επέμβαση ορίστηκε για τις 6 Φεβρουαρίου και μπορώ πλέον να φάω χωρίς να πονάω και
να καταπίνω κανονικά από την πρώτη κιόλας ημέρα!!

Ανεπιφύλακτα συστήνω την POEM και συγκεκριμένα τον κο Ελευθεριάδη με την
μεγαλύτερη εμπειρία πάνω στην μέθοδο αυτή αφού πραγματικά μου έδωσε πίσω την
ποιότητα ζωής που είχα χάσει.

Ευχαριστώ από καρδιάς τον κο Ελευθεριάδη που μου χάρισε την υγεία μου!!

33-ετών άνδρας με υπερκινητική τύπου ΙΙ αχαλασία από έτoυς. Υποβλήθηκε σε ΠΟΕΜ την 16/01/2017 (παραθέτουμε ε-μαιλ του ασθενούς που στάλθηκε στις 22/2/2018)

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ένα έτος μετά ΠΟΕΜ

Ονομάζομαι Γκούντελος Κων/νος και είμαι 33 ετών.
Από τις αρχές του 2016 άρχισα να έχω συμπτώματα δυσφαγίας και πόνο κατά την κατάπωση του νερού και του φαγητού. Τα συμπτώματα όσο παιρνούσε ο καιρός χειροτέρευαν, φθάνοντας τον Δεκέμβρη του 2016 να έχω χάσει πάνω από 30 κιλά και όσο περνούσε ο καιρός περιοριζόταν ακόμα περισσότερο το φαγητό και τα υγρά που μπορουσα να καταναλώσω. Έκανα εξετασεις και διαγνώσθηκα με αχαλασία τύπου 2. Η περίπτωση μου αντιμετωπιζόταν μόνο με επέμβαση. Ειτε χειρουργικά, είτε με μία νέα μέθοδο το P.O.E.M . Επικοινώνησα με τον κ. Ελευθεριάδη και από την πρώτη επικοινωνία με κέρδισε η αμεσότητα , η ευγένεια και η ζεστασιά του. Μου εξήγησε πολύ αναλυτικά ποια διαδικασία ακολουθείτε για το POEM και ότι σύντομα θα μπορώ να τρώω και να πίνω , όπως το διάστημα πριν από τα συμπτώματα δυσφαγίας.
Αποφάσισα να κάνω το POEM και σε μικρό χρονικό διάστημα μετά μπορούσα να φάω και να πιώ ότι ήθελα! Σήμερα ένα χρόνο μετά είμαι μία χαρά και συνεχίζω τη ζωή μου χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη δυνατότητα να φάω και να πιώ ότι θέλω! Είμαι ευγνώμον και θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον κ. Ελευθεριάδη Νίκο , διότι μου έδωσε πίσω την ζωή μου. Με βοήθησε να περάσει μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής μου

52-ετών άνδρας με σπαστικού τύπου ΙII αχαλασία από έτoυς. Υποβλήθηκε σε ΠΟΕΜ την 01/09/2017 (παραθέτουμε ε-μαιλ του ασθενούς που στάλθηκε στις 20/1/2018)

ΜΑΡΤΥΡΙΑ πέντε μήνες μετά ΠΟΕΜ

Καλησπέρα κύριε Ελευθεριάδη.
“Ονομάζομαι Mπαλτζόγλου Ευθύμιος (Μάκης). Είμαι κι εγώ ένας από τους άτυχους που είχαν την ατυχία να πάθω αυτήν την τόσο σπάνια πάθηση που λέγετε “αχαλασία οισοφάγου”. Οφείλω να ομολογήσω το γεγονός, ότι από τις αρχές του 2017 μέχρι τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου, η ζωή μου ήτανε ένα συνεχόμενο μαρτύριο, σε σημείο μάλιστα το καλοκαίρι με τον καύσωνα να μην μπορώ να πιώ ούτε νερό. Μετά από έρευνα που έκανα ο ίδιος δοκίμασα την μέθοδο με “μπαλονάκι” η οποία είχε τελείως αρνητικά αποτελέσματα. Για να πω την αλήθεια φοβόμουνα κάπως να κάνω POEM γιατί δεν είχα ακούσει και τόσο καλά πράγματα, ότι δήθεν ειναι επεμβατική επέμβαση και δεν θα έχει επιστροφή αν κάτι δεν πάει καλά και άλλα τέτοια… Αποτέλεσμα: Το έκανα το POEM τον Αύγουστο του 2017 με τον κ. Νίκο Ελευθεριάδη και τώρα είμαστε στον Γενάρη του 2018. Η ζωή μου επανήλθε στα φυσιολογικά της και ζω σαν να μην συνέβει τίποτα. Μπορώ και τρώω τα πάντα κανονικά. Να πω ότι έπεξε μεγάλο ρόλο η εμπειρία του Νίκου του Ελευθεριάδη στη μέθοδο αυτή που κατάφερε να με επαναφέρει στο 100% της λειτουργίας του οισοφάγου μου. Εκτός από έξοχος επιστήμονας είναι άνθρωπος και φίλος-αδερφός.

36-ετών άνδρας με σπαστικού τύπου Ι αχαλασία από έτη. Υποβλήθηκε σε ΠΟΕΜ στις 08/12/2017 (παραθέτουμε ε-μαιλ του ασθενούς που στάλθηκε στις 29/12/2017)

Ονομάζομαι Ρέμπελος Αλέξανδρος. Το καλοκαίρι του 2015 είχα τα πρώτα συμπτώματα αχαλασίας. Μετά από λανθασμένες διαγνώσεις και αγωγές για απλή παλινδρόμηση όντας μη ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα αλλά και από τα πορίσματα διαφόρων γαστρεντερολόγων έφτασα μόνος μου στην είσοδο του ναυτικού νοσοκομείου το 2016 για την εξέταση της μανομετρίας οισοφάγου. Η μανομετρία έδειξε αυτό που ήδη περίμενα το ότι έπασχα δηλαδή από αχαλασία.

Έχοντας στα χέρια μου τη διάγνωση, ξεκίνησα ένα ταξίδι ενημέρωσης βλέποντας αρκετούς γιατρούς και συζητώντας μαζί τους για τις πιθανές λύσεις αλλά και κάνοντας προσωπική έρευνα στο διαδίκτυο. Από την προσωπική μου έρευνα έφτασα στο αποτέλεσμα ότι επιθυμούσα την επέμβαση poem. Στα χαρτιά φαινόταν να υπερτερεί των υπολοίπων αντιμετωπίσεων της αχαλασίας για πολλαπλούς λόγους πάραυτα στην Ελλάδα όλοι οι γιατροί ήταν της άποψης ότι η μυοτομή κατά Heller ήταν μονόδρομος. Η επέμβαση poem κατά τα λεγόμενα τους ήταν μια τεχνικά δύσκολη επέμβαση και δεν υπήρχε η εμπειρία στους γιατρούς για να την καθιστά την πρώτη λύση την παρούσα στιγμή.

Ένας χρόνος ακόμα πέρασε χωρίς να το σκεφτώ περαιτέρω μέχρι που η δυσκολία στην καθημερινότητα μου με ανάγκασε να πάρω την απόφαση να κάνω κάτι για το πρόβλημα μου. Κατά τύχη βρέθηκα στο youtube να κοιτάω για την poem και από εκεί στο site του Κύριου Ελευθεριάδη. Διάβασα το βιογραφικό του, είδα τις δημοσιεύσεις του, τις συνεργασίες του με το εξωτερικό και ιδιαίτερα με τον καθηγητή κύριο Inoue (που είναι και ο “πατέρας” της επέμβασης) και αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί του.

Αυτό ήταν πριν ενάμιση μήνα. Λίγες εβδομάδες μετά έκανα την επέμβαση και σήμερα τρείς εβδομάδες μετά την επέμβαση γράφω αυτές τις λέξεις και η μόνη αδυναμία που νιώθω είναι αυτή του να περιγράψω το πόσο ανέλπιστα θετικά πήγαν όλα. Τόσο άγχος, δυσφορία και αμφιβολία κοντά τρία χρόνια και εξαφανιστήκαν όλα σε πρακτικά μία βδομάδα. Διαβάζοντας και τα λόγια των άλλων ασθενών δεν νομίζω ότι έχω να προσθέσω κάτι είτε για τον κύριο Ελευθεριάδη είτε για τη διαδικασία. Για εμένα προσωπικά η αχαλασία αισθάνομαι ότι είναι στο παρελθόν και είμαι εκπληκτικά ευτυχής που εμπιστεύτηκα τον κύριο Ελευθεριάδη. Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε οποιονδήποτε πάσχει από αχαλασία να κάνει το ίδιο. Δεν υπάρχει στο μυαλό μου καμία αμφιβολία ότι η poem και ο κύριος Ελευθεριάδης είναι εν τέλει ο μονόδρομος.”


44-ετών άντρας με τύπου ΙΙΙ αχαλασία. Υποβλήθηκε σε ΠΟΕΜ στις 01/04/2017

Ονομάζομαι Καρακούσης Κωνσταντίνος.Ειμαι 44 ετων και έχω διαγνωστεί με αχαλασια οισοφάγου απο το 2006.Η μονη λύση στο πρόβλημα μου ήταν η χειρουργική επέμβαση. Εγω ήμουν πολυ διστακτικός και δεν ηθελα να χειρουργηθώ ανοικτά. Όσο περνούσαν τα χρόνια το πρόβλημα μου μεγάλωνε και η ποιότητα της ζωής μου ήταν χαλια καθώς δεν μπορούσα να κοιμηθώ αλλά ούτε να φάω και να πιω.
Ψάχνωντας και ερευνώντας στο διαδίκτυο έμαθα για την συγχρονη μέθοδο του ΠΟΕΜ που εφαρμόζεται παγκόσμιος με μεγάλη επιτυχία. Έτσι ήρθα σε επαφή με τον γιατρό το Νικο τον Ελευθεριάδη έκανα την επέμβαση ΠΟΕΜ ενδοσκοπικα αναίμακτα και χωρίς πόνο, νοσηλεύθηκα για μια μέρα (αν και απο την πρώτη μέρα ήμουν πολυ καλά)
Πραγματικα δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο & ιατρό….το Νίκο τον Ελευθεριάδη! Έλυσε το πρόβλημα μου και πλέον ειμαι μια χαρά και κοιμάμαι τρώω πλέον κανονικά!

41-ετών άντρας με τύπου ΙΙ αχαλασία. Υποβλήθηκε σε 24cm οπίσθια ΠΟΕΜ στις 25/05/2017 (Παραθέτουμε ε-μαιλ που στάλθηκε στον κ. Ν. Ελευθεριάδη)

Ονομάζομαι Βενέτης Ιωάννης.Κάθε φορά που πίνω ένα ποτήρι νερό μονορούφι σε μελετώ. Το ‘ευχαριστώ’ είναι λίγο μα στο στέλνω μέσα απ’την καρδιά μου.

30-ετών άνδρας με αχαλασία από έτους. Υποβλήθηκε
σε ενδοσκοπική μυοτομή ΠΟΕΜ (POEM) στις 15/1/2016

Ονομάζομαι Παπασωτηρίου Σωτήρης. Τον Δεκέμβριο του 2015 μετά από εξέταση μανομετρίας διαγνώστηκα με αχαλασια οισοφαγου τύπου 2. Για περίπου 10 μήνες δεν μπορούσα να φάω κανονικά αφού δυσκολευόμουν. Η κατάσταση γινόταν ολοένα και χειρότερη (ακόμα και το να πιω νερό ήταν ταλαιπωρία) με αποτέλεσμα να χάσω 20 κιλά ενώ η διαδικασία του φαγητού για έμενα είχε πλέον γίνει βάσανο και όχι απόλαυση.Μετά την επέμβαση POEM που έκανα με τον κ. Ελευθεριαδη μπόρεσα επιτέλους να φάω στερεές και υγρές τροφές κανονικά, χωρίς πόνο και να επιστρέψω στο φυσιολογικό σωματικό μου βάρος.
Η όλη διαδικασία ήταν γρήγορη (μια διανυκτέρευση στο νοσοκομείο) και αφού έγινε ενδοσκοπικά δεν απέκτησα καμία ουλή όπως θα γινόταν σε ένα κλασσικό χειρουργείο ενώ η ανάρρωση είτα τάχιστη.Σας ευχαριστώ πολύ.

44-ετών γυναίκα με υπερκινητική, τύπου ΙΙ αχαλασία από 5ετίας. Υποβλήθηκε σε ΠΟΕΜ στις 14/11/2016


49-ετών άντρας με σιγμοειδικού τύπου ΙΙΙ αχαλασία από 20ετίας και υποτροπή μετά από προηγούμενη HELLER. Υποβλήθηκε σε ΠΟΕΜ στις23/03/2016


64-ετών άντρας με σιγμοειδικού τύπου ΙΙΙ αχαλασία & ιστορικό ισχαιμικού ΑΕΕ από το 2013. Υποβλήθηκε σε ΠΟΕΜ στις 01/11/2016


30-ετών γυναίκα με υπερκινητική αχαλασία τύπου ΙΙ από διετίας.
Υποβλήθηκε σε ενδοσκοπική μυοτομή ΠΟΕΜ (POEM) στις 11/12/2015

Ονομάζομαι Μιχαλοπούλου Αμαλία. Είχα αχαλασία οισοφάγου για σχεδόν 2 χρόνια και μάλιστα είχα φτάσει στην πιο καλπάζουσα μορφή της, τους τελευταίους μήνες. Δεν μπορούσα να φάω, ούτε να πιω νερό, για σχεδόν 2 μήνες, όταν έφτασε στο τελικό της στάδιο. Πήγα σε 6 γιατρούς και οι 6 μου σύστησαν τη τομή κατά Heller, αλλά είχα διαβάσει ότι είναι πολύ πιθανό να ξαναχρειαστεί επέμβαση και πως τα αποτελέσματα της δεν είναι μόνιμα στη μετέπειτα πορεία της ζωής σου. Παλινδρομήσεις και πιθανή στένωση οισοφάγου εμφανίζονταν ξανά, στους περισσότερους ασθενείς, με στατιστική ακρίβεια.
Πήρα την απόφαση να βρω και να μιλήσω στον κ. Ελευθεριάδη, θεωρώντας τον ως την τελευταία μου ελπίδα τότε. Η συμπαράσταση του, η αφοσίωση του, ο επαγγελματισμός του και η ανθρωπιά του ήταν και είναι, αυτά που με βοήθησαν να πάρω την απόφαση να κάνω την επέμβαση ΠΟΕΜ.
Είχα αρκετούς φόβους για την επέμβαση, ειδικά για το μετεγχειρητικό στάδιο, οι οποίοι μου έφυγαν μόλις τελείωσε η επέμβαση, αλλά και στη μετέπειτα πορεία, όταν ξεκίνησα, σιγά σιγά, να τρώω πάλι όπως έτρωγα παλιά. Χωρίς πόνους, χωρίς κομπιάσματα, χωρίς εμετούς, χωρίς τίποτα.
Όλα εξελίχθηκαν τόσο αναπάντεχα καλά που ούτε κι εγώ η ίδια το πίστευα.
Ένα χρόνο μετά, τρώω τα πάντα χωρίς φόβο, χάρη σε αυτόν τον άνθρωπο που με θεράπευσε. Δεν πίστευα ότι θα φτάσω ξανά στο σημείο να τρώω όπως παλιά, χωρίς τον φόβο ότι θα πνιγώ ή ότι δεν θα κατέβει η τροφή και θα γυρίσει πίσω.
Αν και ζω στο Βερολίνο, όπου η συγκεκριμένη επέμβαση είναι ευρέως διαδεδομένη, διάλεξα να έρθω στην Ελλάδα, γιατί την εμπιστοσύνη που μου ενέπνευσε ο συγκεκριμένος άνθρωπος, δεν μου την ενέπνευσε κανένας από τους άλλους 6 γιατρούς που επισκέφθηκα.
Πλέον μετά από όλο αυτό, νιώθω πως δεν είχα ποτέ αχαλασία!
Ο κύριος Ελευθεριάδης για εμένα, πέρα από ένας εξαιρετικός γιατρός είναι και ένας υπέροχος άνθρωπος! Με βοήθησε τόσο πολύ, ήταν δίπλα μου συνεχώς, σε ό’τι κι αν τον χρειάστηκα. Επιπρόσθετα, είναι τόσο αναλυτικός και πρόθυμος να βοηθήσει τον άνθρωπο που έχει απέναντι του, με κατανόηση και συμπάθεια, που αυτά του τα χαρακτηριστικά τον καθιστούν πέρα από σπουδαίο γιατρό, αναμφίβολα και σπουδαίο άνθρωπο.
Σας ευχαριστώ πολύ για όλη την αφοσίωση, την ευγένεια και την ανθρωπιά που μου δείξατε και πάνω απ΄όλα για το γεγονός ότι η αχαλασία για εμένα, ανήκει πια στο παρελθόν.

93-ετών γυναίκα με σιγμοειδικού τύπου αχαλασία από δεκαετίας και υποτροπή μετά από προηγούμενη διαστολή με μπαλόνι. Υποβλήθηκε σε ενδοσκοπική μυοτομή ΠΟΕΜ στις 24/07/2015 από τον κ. Ελευθεριάδη(Παραθέτουμε ε-μαιλ της κόρης της ασθενούς που στάλθηκε στον κ. Ν. Ελευθεριάδη)

Η μητέρα μου ηλικίας 94 ετών σήμερα,το 2015 παρουσίασε βαθμιαία μεγάλη δυσκολία στην λήψη τροφών ακόμα και υγρών. Μέτα από εξετάσεις διαπιστώθηκε αχαλασία σιγμοειδούς οισοφάγου σε πολύ προχωρημένο στάδιο.
Είχε ήδη από δεκαετίας κάνει διαστολή με μπαλόνι. Η ηλικία της δεν της επέτρεπε να υποστεί οποιαδήποτε συμβατική χειρουργική επέμβαση.
Με την επέμβαση POEM της δόθηκε η δυνατότητα να συνεχίσει τη ζωή της και κυρίως να ζει ποιοτικά, αφού πλέον μπορεί να τρέφεται φυσιολογικά.
Θα ήθελα τέλος να συμπληρώσω ότι εκτός από έναν πολύ αξιόλογο επιστήμονα είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε και με έναν επίσης αξιόλογο άνθρωπο τον κ. Νίκο τον Ελευθεριάδη! Ευχαριστούμε.

56-ετών γυναίκα με σοβαρή αχαλασία από έτους.Υποβλήθηκε σε ενδοσκοπική μυοτομή ΠΟΕΜ (POEM) στις 1/9/2015(Παραθέτουμε ε-μαιλ της ασθενούς που στάλθηκε στον κ. Ν. Ελευθεριάδη)

Ονομάζομαι Φωτεινή Γούλα και κατοικώ στην Φλώρινα. Έναν χρόνο μετά την επέμβαση ΠΟΕΜ (Οκτώβριος 2016) επικοινωνώ μαζί σας κ. Ελευθεριάδη για να σας γνωρίσω την κατάσταση της υγείας μου.
Πριν την επέμβαση είχα φθάσει σε σημείο να μη έχω την ικανότητα να καταπιώ όχι μόνον τροφή αλλά και νερό. Μετά από πολύ ψάξιμο και σκέψη, κατέληξα ότι πρέπει να κάνω την επέμβαση με την μέθοδο ΠΟΕΜ.
Μετά την επέμβαση και μετά το στάδιο προσαρμογής επέστεψα σε μια κανονική και φυσιολογική ζωή. Μπορώ και καταπίνω κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Κάποιες φορές και ίσως σε ορισμένες τροφές έχω μια παλινδρόμηση. Είμαι ευχαριστημένη απ’ την όλη συμπεριφορά, το ενδιαφέρον και την παρουσία σας μετά την επέμβαση και μέχρι σήμερα. Πιστεύω ότι η μέθοδος ΠΟΕΜ ήταν η πλέον κατάλληλη για την περίπτωσή μου.
Σας ευχαριστώ θερμά.

35-ετών ασθενής με σοβαρή σπαστικού τύπου ΙΙΙ αχαλασία, με σιγμοειδή μέγαοισοφάγο από 7ετίας. Υποβλήθηκε σε ενδοσκοπική μυοτομή ΠΟΕΜ (POEM) στις 22/9/2015


Ονομάζομαι Σαγουστής Γρηγόρης και διαμένω στη Θεσαλονίκη. Το 2008 άρχισα να έχω συμπτώματα της κατάποσης. Το είχα αφήσει. Έφτασα το 2010 και τα συμπτώματα μου είχαν γίνει πιο έντονα και τότε πήγα στο γιατρο. Μετά από εξετάσεις που έγιναν γαστροσκόπηση και μανομετρία οισοφάγου διαπιστώθηκε ότι έπασχα από αχαλασία οισοφάγου, που ήταν ελαφριάς μορφής στην αρχή.
Μου είπαν ότι δεν χρειαζόταν να κάνω κάποια επέμβαση τότε και το άφησα. Το αντιμετώπιζα πίνοντας νερό και το να προσπαθώ να χαλαρώσω την ώρα που τρώω. Με τον καιρό όμως τα συμπτώματα έγιναν όλο και πιο έντονα, φτάνοντας πλέον να χάσω 30 kg το 2015 και να μην μπορώ να φάω σχεδόν καθόλου. Έτρωγα πολύ μικρά γεύματα, και δεν μπορούσα να τραφώ σωστά.
Με τον καιρό το πράγμα είχε γίνει πολύ χειρότερο. Ξαναπήγα στους γιατρούς και μου είχαν πει ότι έπρεπε να κάνω πλέον επέμβαση, να χειρουργηθώ για να διορθωθεί το πρόβλημα που είχα.
Πλέον ψάχνοντας εκείνο το διάστημα βρήκα την μέθοδο ΠΟΕΜ που γίνεται ενδοσκοπικά, όπως γίνεται μία απλή γαστροσκόπηση. Η μέθοδος είναι καινούρια, εντελώς ανώδυνη την έκανα και εγώ το 2015 πλέον τον Οκτώβριο. Έμεινα μόνο μία ημέρα στην κλινική. Τη μέθοδο μου την έκανε ο κ. Ελευθεριάδης που είμαι πολύ ευχαριστημένος και δεν έχω κανένα παράπονο. Πλέον έχω επιστρέψει στα κανονικά κιλά που πρέπει να είμαι και είμαι απολύτως υγιής. Δεν έχω ούτε πρόβλημα της κατάποσης ούτε κάποιο άλλο πρόβλημα.

75-ετών άνδρας με αχαλασία σιγμοειδικού τύπου (45-ετή διάγνωση στο Βέλγιο), αποτυχία προηγούμενων θεραπειών (μπαλόνι) & αντένδειξη χειρουργείου. Υποβλήθηκε σε ενδοσκοπική μυοτομή ΠΟΕΜ στις03/02/2015

Ο μπαμπάς μας έπασχε από διαγνωσμένη αχαλασια πολλά χρόνια. Η διάγνωση είχε γίνει στο Βέλγιο όταν ήταν περίπου σαράντα χρόνων. Του είχαν πει να το ελέγχει αλλά λίγο οι υποχρεώσεις, λίγο η καθημερινότητά, λίγο η αμέλεια το άφησε. Οι έντονες ενοχλήσεις εμφανίστηκαν πριν από δέκα περίπου χρόνια. Ο μπαμπάς μας είχε φτάσει περίπου στα 65. Έκανε μια διαστολή με μπαλόνι σε ένα νοσοκομείο ιδιωτικό και ελπίζαμε οτι τελείωσε.
Μετά όμως από κάποια χρόνια εμφανίστηκαν ξανά τα συμπτώματα και μάλιστα πιο έντονα. Πήγαμε στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων και αρχίσαμε έναν αγώνα με απανωτές και επίπονες διαστολές με μπαλόνι με λιγοστά αποτελέσματα…Τότε ένας οικογενειακος μας φίλος, ο οποίος είχε υποβληθεί ο ίδιος στην ίδια επέμβαση, μας μίλησε για τον κύριο Νίκο Ελευθεριάδη και αποφασίσαμε να τον επισκεφτούμε για να εξετάσει τον μπαμπά. Τον είδε, πήρέ το ιστορικό και αφού εξήγησε στον μπαμπά μας τις δυσκολίες λόγω των πολλών ετών, κλείσαμε το ραντεβού και λίγες μέρες μετά ήρθε η μέρα που υποβλήθηκε στην πρώτη επέμβαση POEM.
Όλα πήγανε ανέλπιστα καλά! Σε λιγότερο από μήνα ο μπαμπάς μας έτρωγε τα πάντα και κυρίως κοιμοταν χωρίς αναγούλες και πόνους. Μέρα με την μέρα ξεχνούσαν τόσο εμείς όσο και ο μπαμπάς μας τι είχε περάσει….Τον Φεβρουάριο κλείνουμε δύο χρόνια και έχουμε ΗΡΕΜΗΣΕΙ από όλα αυτά που είχαμε περάσει….
Όλα αυτά τα οφείλουμε στον θαυμάσιο γιατρό Νίκο Ελευθεριάδη!!! Με τις γνώσεις, την διάθεσή και την επιμονή του είμαστε επιτέλους καλά!
Του οφείλουμε πολλά συγχαρητήρια και ατελείωτα “Ευχαριστώ”!!!!

51-ετών ασθενής με σοβαρή αχαλασία από 1.5 έτος.
Υποβλήθηκε σε ενδοσκοπική μυοτομή ΠΟΕΜ (POEM) στις 27/8/2013

Ονομάζομαι Μορφίδης Δημήτρης. Κατοικώ στον Απόσκεπο Καστοριάς. Στις 27 Αυγούστου 2013, υποβλήθηκα σε χειρουργική επέμβαση, πάσχοντας από αχαλασία οισοφάγου. Η επέμβαση έγινε από τον ιατρό, κ. Ελευθεριάδη Νικόλαο, με την μέθοδο POEM. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα με τον οισοφάγο μου, η δε ζωή μου είναι απολύτως φυσιολογική.
Με τη συγκατάθεσή μου, η επέμβαση για την αποκατάσταση της αχαλασίας, βιντεοσκοπήθηκε, επιτρέπω δε στον ενεργήσαντα την επέμβαση, ιατρό Ελευθεριάδη Νικόλαο, να χρησιμοποιήσει το ως άνω υλικό της βιντεοσκόπησης, σύμφωνα με την κρίση του.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ
Ειδικός Eπεμβατικός Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος
Ειδικός Επεμβατικός στην Ενδοσκοπική Μυοτομή- Μέθοδο ΠΟΕΜ,
(POEM) για την Αχαλασία οισοφάγου
Επιστημονικός Συνεργάτης Digestive Disease Center,
Showa University, Koto-Toyosu Tokyo, Japan
Διεύθυνση: Πολυτεχνείου 3, Τριανδρία, Θεσσαλονίκη ΤΚ 55337
Τηλέφωνα: (+30) 2311-283002 και (+30) 6977778832.
Email: nikolaseleftheriadis@gmail.com
Ο ιατρός κ. Νίκος Ελευθεριάδης πραγματοποιεί
επεμβατικές – θεραπευτικές ενδοσκοπήσεις
συμπεριλαμβανομένων POEM & ESD σε ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Είμαι δίπλα σας κάθε στιγμή για να βοηθήσω και να δώσω λύση στην "αxαλασία" με την ενδοσκοπική μυοτομή (ΠΟΕΜ), στην παλινδρόμηση (ΓΟΠ) και Barrett με την αντιπαλινδρομική βλεννογονεκτομή ΑRMS, σε πρώιμο γαστρεντερικό καρκίνωμα με ESD, σε Zenker με μυοτομή, σε νοσήματα από τα χοληφόρα με ERCP.

Social Media

© 2018 Achalasia. All rights reserved- Created and hosted by Multihosting