Please waitMAΡΤΥΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΧΑΛΑΣΙΑ ΟΙΣΟΦΑΓΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΜΥΟΤΟΜΗ POEM ΑΠΌ ΤΟΝ Κ. ΝΙΚΌΛΑΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ

70-ετών γυναίκα με σπαστικού τύπου ΙΙΙ αχαλασία μετά από αποτυχία Heller-Dor. Υποβλήθηκε σε ΠΟΕΜ στις22/08/2017

70-ετών γυναίκα με σπαστική αχαλασία ΙΙΙ από έτους, σιγμοειδή οισοφάγο, πλήρη αδυναμία σίτισης και βαριά δυσκαταποσία με απώλεια βάρους 30kg σε 6 μήνες. Αρχικά υποβλήθηκε σε Heller τον απρίλιο 2017 χωρίς επιτυχία με συνεχή επιδείνωση της κατάστασης μετά την επέμβαση. Η επέμβαση ΠΟΕΜ που έγινε στις 22/8/2017 από τον κ. Νίκο Ελευθεριάδη με απόλυτη επιτυχία είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη και άμεση εξάλειψη της δυσφαγίας.
36-ετών άνδρας με σπαστικού τύπου Ι αχαλασία από έτη. Υποβλήθηκε σε ΠΟΕΜ στις 08/12/2017 (παραθέτουμε ε-μαιλ του ασθενούς που στάλθηκε στις 29/12/2017)

Ονομάζομαι Ρέμπελος Αλέξανδρος. Το καλοκαίρι του 2015 είχα τα πρώτα συμπτώματα αχαλασίας. Μετά από λανθασμένες διαγνώσεις και αγωγές για απλή παλινδρόμηση όντας μη ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα αλλά και από τα πορίσματα διαφόρων γαστρεντερολόγων έφτασα μόνος μου στην είσοδο του ναυτικού νοσοκομείου το 2016 για την εξέταση της μανομετρίας οισοφάγου. Η μανομετρία έδειξε αυτό που ήδη περίμενα το ότι έπασχα δηλαδή από αχαλασία.

Έχοντας στα χέρια μου τη διάγνωση, ξεκίνησα ένα ταξίδι ενημέρωσης βλέποντας αρκετούς γιατρούς και συζητώντας μαζί τους για τις πιθανές λύσεις αλλά και κάνοντας προσωπική έρευνα στο διαδίκτυο. Από την προσωπική μου έρευνα έφτασα στο αποτέλεσμα ότι επιθυμούσα την επέμβαση poem. Στα χαρτιά φαινόταν να υπερτερεί των υπολοίπων αντιμετωπίσεων της αχαλασίας για πολλαπλούς λόγους πάραυτα στην Ελλάδα όλοι οι γιατροί ήταν της άποψης ότι η μυοτομή κατά Heller ήταν μονόδρομος. Η επέμβαση poem κατά τα λεγόμενα τους ήταν μια τεχνικά δύσκολη επέμβαση και δεν υπήρχε η εμπειρία στους γιατρούς για να την καθιστά την πρώτη λύση την παρούσα στιγμή.

Ένας χρόνος ακόμα πέρασε χωρίς να το σκεφτώ περαιτέρω μέχρι που η δυσκολία στην καθημερινότητα μου με ανάγκασε να πάρω την απόφαση να κάνω κάτι για το πρόβλημα μου. Κατά τύχη βρέθηκα στο youtube να κοιτάω για την poem και από εκεί στο site του Κύριου Ελευθεριάδη. Διάβασα το βιογραφικό του, είδα τις δημοσιεύσεις του, τις συνεργασίες του με το εξωτερικό και ιδιαίτερα με τον καθηγητή κύριο Inoue (που είναι και ο “πατέρας” της επέμβασης) και αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί του.

Αυτό ήταν πριν ενάμιση μήνα. Λίγες εβδομάδες μετά έκανα την επέμβαση και σήμερα τρείς εβδομάδες μετά την επέμβαση γράφω αυτές τις λέξεις και η μόνη αδυναμία που νιώθω είναι αυτή του να περιγράψω το πόσο ανέλπιστα θετικά πήγαν όλα. Τόσο άγχος, δυσφορία και αμφιβολία κοντά τρία χρόνια και εξαφανιστήκαν όλα σε πρακτικά μία βδομάδα. Διαβάζοντας και τα λόγια των άλλων ασθενών δεν νομίζω ότι έχω να προσθέσω κάτι είτε για τον κύριο Ελευθεριάδη είτε για τη διαδικασία. Για εμένα προσωπικά η αχαλασία αισθάνομαι ότι είναι στο παρελθόν και είμαι εκπληκτικά ευτυχής που εμπιστεύτηκα τον κύριο Ελευθεριάδη. Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε οποιονδήποτε πάσχει από αχαλασία να κάνει το ίδιο. Δεν υπάρχει στο μυαλό μου καμία αμφιβολία ότι η poem και ο κύριος Ελευθεριάδης είναι εν τέλει ο μονόδρομος.”


44-ετών άντρας με τύπου ΙΙΙ αχαλασία. Υποβλήθηκε σε ΠΟΕΜ στις 01/04/2017

Ονομάζομαι Καρακούσης Κωνσταντίνος.Ειμαι 44 ετων και έχω διαγνωστεί με αχαλασια οισοφάγου απο το 2006.Η μονη λύση στο πρόβλημα μου ήταν η χειρουργική επέμβαση. Εγω ήμουν πολυ διστακτικός και δεν ηθελα να χειρουργηθώ ανοικτά. Όσο περνούσαν τα χρόνια το πρόβλημα μου μεγάλωνε και η ποιότητα της ζωής μου ήταν χαλια καθώς δεν μπορούσα να κοιμηθώ αλλά ούτε να φάω και να πιω.
Ψάχνωντας και ερευνώντας στο διαδίκτυο έμαθα για την συγχρονη μέθοδο του ΠΟΕΜ που εφαρμόζεται παγκόσμιος με μεγάλη επιτυχία. Έτσι ήρθα σε επαφή με τον γιατρό το Νικο τον Ελευθεριάδη έκανα την επέμβαση ΠΟΕΜ ενδοσκοπικα αναίμακτα και χωρίς πόνο, νοσηλεύθηκα για μια μέρα (αν και απο την πρώτη μέρα ήμουν πολυ καλά)
Πραγματικα δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο & ιατρό….το Νίκο τον Ελευθεριάδη! Έλυσε το πρόβλημα μου και πλέον ειμαι μια χαρά και κοιμάμαι τρώω πλέον κανονικά!

41-ετών άντρας με τύπου ΙΙ αχαλασία. Υποβλήθηκε σε 24cm οπίσθια ΠΟΕΜ στις 25/05/2017 (Παραθέτουμε ε-μαιλ που στάλθηκε στον κ. Ν. Ελευθεριάδη)

Ονομάζομαι Βενέτης Ιωάννης.Κάθε φορά που πίνω ένα ποτήρι νερό μονορούφι σε μελετώ. Το ‘ευχαριστώ’ είναι λίγο μα στο στέλνω μέσα απ’την καρδιά μου.

30-ετών άνδρας με αχαλασία από έτους. Υποβλήθηκε
σε ενδοσκοπική μυοτομή ΠΟΕΜ (POEM) στις 15/1/2016

Ονομάζομαι Παπασωτηρίου Σωτήρης. Τον Δεκέμβριο του 2015 μετά από εξέταση μανομετρίας διαγνώστηκα με αχαλασια οισοφαγου τύπου 2. Για περίπου 10 μήνες δεν μπορούσα να φάω κανονικά αφού δυσκολευόμουν. Η κατάσταση γινόταν ολοένα και χειρότερη (ακόμα και το να πιω νερό ήταν ταλαιπωρία) με αποτέλεσμα να χάσω 20 κιλά ενώ η διαδικασία του φαγητού για έμενα είχε πλέον γίνει βάσανο και όχι απόλαυση.Μετά την επέμβαση POEM που έκανα με τον κ. Ελευθεριαδη μπόρεσα επιτέλους να φάω στερεές και υγρές τροφές κανονικά, χωρίς πόνο και να επιστρέψω στο φυσιολογικό σωματικό μου βάρος.
Η όλη διαδικασία ήταν γρήγορη (μια διανυκτέρευση στο νοσοκομείο) και αφού έγινε ενδοσκοπικά δεν απέκτησα καμία ουλή όπως θα γινόταν σε ένα κλασσικό χειρουργείο ενώ η ανάρρωση είτα τάχιστη.Σας ευχαριστώ πολύ.

44-ετών γυναίκα με υπερκινητική, τύπου ΙΙ αχαλασία από 5ετίας. Υποβλήθηκε σε ΠΟΕΜ στις 14/11/2016


49-ετών άντρας με σιγμοειδικού τύπου ΙΙΙ αχαλασία από 20ετίας και υποτροπή μετά από προηγούμενη HELLER. Υποβλήθηκε σε ΠΟΕΜ στις23/03/2016


64-ετών άντρας με σιγμοειδικού τύπου ΙΙΙ αχαλασία & ιστορικό ισχαιμικού ΑΕΕ από το 2013. Υποβλήθηκε σε ΠΟΕΜ στις 01/11/2016


30-ετών γυναίκα με υπερκινητική αχαλασία τύπου ΙΙ από διετίας.
Υποβλήθηκε σε ενδοσκοπική μυοτομή ΠΟΕΜ (POEM) στις 11/12/2015

Ονομάζομαι Μιχαλοπούλου Αμαλία. Είχα αχαλασία οισοφάγου για σχεδόν 2 χρόνια και μάλιστα είχα φτάσει στην πιο καλπάζουσα μορφή της, τους τελευταίους μήνες. Δεν μπορούσα να φάω, ούτε να πιω νερό, για σχεδόν 2 μήνες, όταν έφτασε στο τελικό της στάδιο. Πήγα σε 6 γιατρούς και οι 6 μου σύστησαν τη τομή κατά Heller, αλλά είχα διαβάσει ότι είναι πολύ πιθανό να ξαναχρειαστεί επέμβαση και πως τα αποτελέσματα της δεν είναι μόνιμα στη μετέπειτα πορεία της ζωής σου. Παλινδρομήσεις και πιθανή στένωση οισοφάγου εμφανίζονταν ξανά, στους περισσότερους ασθενείς, με στατιστική ακρίβεια.
Πήρα την απόφαση να βρω και να μιλήσω στον κ. Ελευθεριάδη, θεωρώντας τον ως την τελευταία μου ελπίδα τότε. Η συμπαράσταση του, η αφοσίωση του, ο επαγγελματισμός του και η ανθρωπιά του ήταν και είναι, αυτά που με βοήθησαν να πάρω την απόφαση να κάνω την επέμβαση ΠΟΕΜ.
Είχα αρκετούς φόβους για την επέμβαση, ειδικά για το μετεγχειρητικό στάδιο, οι οποίοι μου έφυγαν μόλις τελείωσε η επέμβαση, αλλά και στη μετέπειτα πορεία, όταν ξεκίνησα, σιγά σιγά, να τρώω πάλι όπως έτρωγα παλιά. Χωρίς πόνους, χωρίς κομπιάσματα, χωρίς εμετούς, χωρίς τίποτα.
Όλα εξελίχθηκαν τόσο αναπάντεχα καλά που ούτε κι εγώ η ίδια το πίστευα.
Ένα χρόνο μετά, τρώω τα πάντα χωρίς φόβο, χάρη σε αυτόν τον άνθρωπο που με θεράπευσε. Δεν πίστευα ότι θα φτάσω ξανά στο σημείο να τρώω όπως παλιά, χωρίς τον φόβο ότι θα πνιγώ ή ότι δεν θα κατέβει η τροφή και θα γυρίσει πίσω.
Αν και ζω στο Βερολίνο, όπου η συγκεκριμένη επέμβαση είναι ευρέως διαδεδομένη, διάλεξα να έρθω στην Ελλάδα, γιατί την εμπιστοσύνη που μου ενέπνευσε ο συγκεκριμένος άνθρωπος, δεν μου την ενέπνευσε κανένας από τους άλλους 6 γιατρούς που επισκέφθηκα.
Πλέον μετά από όλο αυτό, νιώθω πως δεν είχα ποτέ αχαλασία!
Ο κύριος Ελευθεριάδης για εμένα, πέρα από ένας εξαιρετικός γιατρός είναι και ένας υπέροχος άνθρωπος! Με βοήθησε τόσο πολύ, ήταν δίπλα μου συνεχώς, σε ό’τι κι αν τον χρειάστηκα. Επιπρόσθετα, είναι τόσο αναλυτικός και πρόθυμος να βοηθήσει τον άνθρωπο που έχει απέναντι του, με κατανόηση και συμπάθεια, που αυτά του τα χαρακτηριστικά τον καθιστούν πέρα από σπουδαίο γιατρό, αναμφίβολα και σπουδαίο άνθρωπο.
Σας ευχαριστώ πολύ για όλη την αφοσίωση, την ευγένεια και την ανθρωπιά που μου δείξατε και πάνω απ΄όλα για το γεγονός ότι η αχαλασία για εμένα, ανήκει πια στο παρελθόν.

93-ετών γυναίκα με σιγμοειδικού τύπου αχαλασία από δεκαετίας και υποτροπή μετά από προηγούμενη διαστολή με μπαλόνι. Υποβλήθηκε σε ενδοσκοπική μυοτομή ΠΟΕΜ στις 24/07/2015 από τον κ. Ελευθεριάδη(Παραθέτουμε ε-μαιλ της κόρης της ασθενούς που στάλθηκε στον κ. Ν. Ελευθεριάδη)

Η μητέρα μου ηλικίας 94 ετών σήμερα,το 2015 παρουσίασε βαθμιαία μεγάλη δυσκολία στην λήψη τροφών ακόμα και υγρών. Μέτα από εξετάσεις διαπιστώθηκε αχαλασία σιγμοειδούς οισοφάγου σε πολύ προχωρημένο στάδιο.
Είχε ήδη από δεκαετίας κάνει διαστολή με μπαλόνι. Η ηλικία της δεν της επέτρεπε να υποστεί οποιαδήποτε συμβατική χειρουργική επέμβαση.
Με την επέμβαση POEM της δόθηκε η δυνατότητα να συνεχίσει τη ζωή της και κυρίως να ζει ποιοτικά, αφού πλέον μπορεί να τρέφεται φυσιολογικά.
Θα ήθελα τέλος να συμπληρώσω ότι εκτός από έναν πολύ αξιόλογο επιστήμονα είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε και με έναν επίσης αξιόλογο άνθρωπο τον κ. Νίκο τον Ελευθεριάδη! Ευχαριστούμε.

56-ετών γυναίκα με σοβαρή αχαλασία από έτους.Υποβλήθηκε σε ενδοσκοπική μυοτομή ΠΟΕΜ (POEM) στις 1/9/2015(Παραθέτουμε ε-μαιλ της ασθενούς που στάλθηκε στον κ. Ν. Ελευθεριάδη)

Ονομάζομαι Φωτεινή Γούλα και κατοικώ στην Φλώρινα. Έναν χρόνο μετά την επέμβαση ΠΟΕΜ (Οκτώβριος 2016) επικοινωνώ μαζί σας κ. Ελευθεριάδη για να σας γνωρίσω την κατάσταση της υγείας μου.
Πριν την επέμβαση είχα φθάσει σε σημείο να μη έχω την ικανότητα να καταπιώ όχι μόνον τροφή αλλά και νερό. Μετά από πολύ ψάξιμο και σκέψη, κατέληξα ότι πρέπει να κάνω την επέμβαση με την μέθοδο ΠΟΕΜ.
Μετά την επέμβαση και μετά το στάδιο προσαρμογής επέστεψα σε μια κανονική και φυσιολογική ζωή. Μπορώ και καταπίνω κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Κάποιες φορές και ίσως σε ορισμένες τροφές έχω μια παλινδρόμηση. Είμαι ευχαριστημένη απ’ την όλη συμπεριφορά, το ενδιαφέρον και την παρουσία σας μετά την επέμβαση και μέχρι σήμερα. Πιστεύω ότι η μέθοδος ΠΟΕΜ ήταν η πλέον κατάλληλη για την περίπτωσή μου.
Σας ευχαριστώ θερμά.

35-ετών ασθενής με σοβαρή σπαστικού τύπου ΙΙΙ αχαλασία, με σιγμοειδή μέγαοισοφάγο από 7ετίας. Υποβλήθηκε σε ενδοσκοπική μυοτομή ΠΟΕΜ (POEM) στις 22/9/2015


Ονομάζομαι Σαγουστής Γρηγόρης και διαμένω στη Θεσαλονίκη. Το 2008 άρχισα να έχω συμπτώματα της κατάποσης. Το είχα αφήσει. Έφτασα το 2010 και τα συμπτώματα μου είχαν γίνει πιο έντονα και τότε πήγα στο γιατρο. Μετά από εξετάσεις που έγιναν γαστροσκόπηση και μανομετρία οισοφάγου διαπιστώθηκε ότι έπασχα από αχαλασία οισοφάγου, που ήταν ελαφριάς μορφής στην αρχή.
Μου είπαν ότι δεν χρειαζόταν να κάνω κάποια επέμβαση τότε και το άφησα. Το αντιμετώπιζα πίνοντας νερό και το να προσπαθώ να χαλαρώσω την ώρα που τρώω. Με τον καιρό όμως τα συμπτώματα έγιναν όλο και πιο έντονα, φτάνοντας πλέον να χάσω 30 kg το 2015 και να μην μπορώ να φάω σχεδόν καθόλου. Έτρωγα πολύ μικρά γεύματα, και δεν μπορούσα να τραφώ σωστά.
Με τον καιρό το πράγμα είχε γίνει πολύ χειρότερο. Ξαναπήγα στους γιατρούς και μου είχαν πει ότι έπρεπε να κάνω πλέον επέμβαση, να χειρουργηθώ για να διορθωθεί το πρόβλημα που είχα.
Πλέον ψάχνοντας εκείνο το διάστημα βρήκα την μέθοδο ΠΟΕΜ που γίνεται ενδοσκοπικά, όπως γίνεται μία απλή γαστροσκόπηση. Η μέθοδος είναι καινούρια, εντελώς ανώδυνη την έκανα και εγώ το 2015 πλέον τον Οκτώβριο. Έμεινα μόνο μία ημέρα στην κλινική. Τη μέθοδο μου την έκανε ο κ. Ελευθεριάδης που είμαι πολύ ευχαριστημένος και δεν έχω κανένα παράπονο. Πλέον έχω επιστρέψει στα κανονικά κιλά που πρέπει να είμαι και είμαι απολύτως υγιής. Δεν έχω ούτε πρόβλημα της κατάποσης ούτε κάποιο άλλο πρόβλημα.

75-ετών άνδρας με αχαλασία σιγμοειδικού τύπου (45-ετή διάγνωση στο Βέλγιο), αποτυχία προηγούμενων θεραπειών (μπαλόνι) & αντένδειξη χειρουργείου. Υποβλήθηκε σε ενδοσκοπική μυοτομή ΠΟΕΜ στις03/02/2015

Ο μπαμπάς μας έπασχε από διαγνωσμένη αχαλασια πολλά χρόνια. Η διάγνωση είχε γίνει στο Βέλγιο όταν ήταν περίπου σαράντα χρόνων. Του είχαν πει να το ελέγχει αλλά λίγο οι υποχρεώσεις, λίγο η καθημερινότητά, λίγο η αμέλεια το άφησε. Οι έντονες ενοχλήσεις εμφανίστηκαν πριν από δέκα περίπου χρόνια. Ο μπαμπάς μας είχε φτάσει περίπου στα 65. Έκανε μια διαστολή με μπαλόνι σε ένα νοσοκομείο ιδιωτικό και ελπίζαμε οτι τελείωσε.
Μετά όμως από κάποια χρόνια εμφανίστηκαν ξανά τα συμπτώματα και μάλιστα πιο έντονα. Πήγαμε στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων και αρχίσαμε έναν αγώνα με απανωτές και επίπονες διαστολές με μπαλόνι με λιγοστά αποτελέσματα…Τότε ένας οικογενειακος μας φίλος, ο οποίος είχε υποβληθεί ο ίδιος στην ίδια επέμβαση, μας μίλησε για τον κύριο Νίκο Ελευθεριάδη και αποφασίσαμε να τον επισκεφτούμε για να εξετάσει τον μπαμπά. Τον είδε, πήρέ το ιστορικό και αφού εξήγησε στον μπαμπά μας τις δυσκολίες λόγω των πολλών ετών, κλείσαμε το ραντεβού και λίγες μέρες μετά ήρθε η μέρα που υποβλήθηκε στην πρώτη επέμβαση POEM.
Όλα πήγανε ανέλπιστα καλά! Σε λιγότερο από μήνα ο μπαμπάς μας έτρωγε τα πάντα και κυρίως κοιμοταν χωρίς αναγούλες και πόνους. Μέρα με την μέρα ξεχνούσαν τόσο εμείς όσο και ο μπαμπάς μας τι είχε περάσει….Τον Φεβρουάριο κλείνουμε δύο χρόνια και έχουμε ΗΡΕΜΗΣΕΙ από όλα αυτά που είχαμε περάσει….
Όλα αυτά τα οφείλουμε στον θαυμάσιο γιατρό Νίκο Ελευθεριάδη!!! Με τις γνώσεις, την διάθεσή και την επιμονή του είμαστε επιτέλους καλά!
Του οφείλουμε πολλά συγχαρητήρια και ατελείωτα “Ευχαριστώ”!!!!

51-ετών ασθενής με σοβαρή αχαλασία από 1.5 έτος.
Υποβλήθηκε σε ενδοσκοπική μυοτομή ΠΟΕΜ (POEM) στις 27/8/2013

Ονομάζομαι Μορφίδης Δημήτρης. Κατοικώ στον Απόσκεπο Καστοριάς. Στις 27 Αυγούστου 2013, υποβλήθηκα σε χειρουργική επέμβαση, πάσχοντας από αχαλασία οισοφάγου. Η επέμβαση έγινε από τον ιατρό, κ. Ελευθεριάδη Νικόλαο, με την μέθοδο POEM. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα με τον οισοφάγο μου, η δε ζωή μου είναι απολύτως φυσιολογική.
Με τη συγκατάθεσή μου, η επέμβαση για την αποκατάσταση της αχαλασίας, βιντεοσκοπήθηκε, επιτρέπω δε στον ενεργήσαντα την επέμβαση, ιατρό Ελευθεριάδη Νικόλαο, να χρησιμοποιήσει το ως άνω υλικό της βιντεοσκόπησης, σύμφωνα με την κρίση του.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ
Ειδικός Eπεμβατικός Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος
Ειδικός Επεμβατικός στην Ενδοσκοπική Μυοτομή- Μέθοδο ΠΟΕΜ,
(POEM) για την Αχαλασία οισοφάγου
Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης Αχαλασίας και για άλλες
Διαταραχές Kινητικότητας του Oισοφάγου (Ε.Ε.Μ.Α.Α.Δ.Κ.Ο)
Επιστημονικός Συνεργάτης Digestive Disease Center,
Showa University, Koto-Toyosu Tokyo, Japan
Διεύθυνση: Πολυτεχνείου 3, Τριανδρία, Θεσσαλονίκη ΤΚ 55337
Τηλέφωνα: (+30) 2311-283002, (+30) 212-1057990 και (+30) 6977778832.
Email: nikolaseleftheriadis@gmail.com
Ο ιατρός κ. Νίκος Ελευθεριάδης πραγματοποιεί επεμβατικές – θεραπευτικές ενδοσκοπήσεις συμπεριλαμβανομένων POEM & ESD σε κλινικές της Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

я доступен для вас все время, чтобы помочь и дать решение: ‘Ахалазия’ с эндоскопической миотомии - POEM технику, чтобы рефлюксной болезни (GERD) и пищевод Barrett с антирефлюксной mucosectomy (ARMS), в начале желудочно-кишечного тракта (GI) рак (ранний рак желудка и толстой кишки) с ESD технику, Zenker дивертикул с миотомию (diverticulotomy) и желчевыводящих путей при ERCP.

eleftheriadis.

Social Media

© 2018 Achalasia. All rights reserved- Created and hosted by Multihosting