Παρακαλώ Περιμένετε

Εμπειρία από την Ενδοσκοπική Μυοτομή
μέθοδο ΠΟΕΜ (POEM)

Ο Ιατρός κ. Nίκος Eλευθεριάδης:

  • Είναι ο πρώτος που εφάρμοσε τη μέθοδο ΠΟΕΜ στην Ελλάδα, και έχει να δείξει ΜΟΝΟ επιτυχίες, κατέχοντας τη μεγαλύτερη σειρά διαδοχικών επιτυχών επεμβάσεων ΠΟΕΜ Πανελλαδικώς.
  • Ανέλαβε και έφερε εις πέρας με μεγάλη επιτυχία, τις πιο δύσκολες περιπτώσεις τελικού σταδίου, σιγμοειδικού τύπου αχαλασίας οισοφάγου παγκοσμίως, όπου όλες οι άλλες θεραπείες απέτυχαν, εφαρμόζοντας τη καινοτόμο μέθοδο ΠΟΕΜ και έδωσε μόνιμη λύση με εξαιρετικά αποτελέσματα μακροχρονίως επί έτη μετά το ΠΟΕΜ.
  • Αποτελεί αναγνωρισμένο μέλος της διεθνούς ομάδας ΠΟΕΜ.
  • Πραγματοποιεί την ενδοσκοπική μυοτομή ΠΟΕΜ χωρίς καμία εξαίρεση, ανεξαρτήτως ηλικίας ακόμη και σε παιδιά έως 18 ετών και υπερήλικες ασθενείς έως 92 ετών με σιγμοειδή οισοφάγο, (εικόνες 1-4), σε επίπεδο ρουτίνας, στη διάρκεια μιας γαστροσκόπησης.

Αναφέρουμε ενδεικτικά μερικές μόνο, αλλά εξαιρετικά δύσκολες περιπτώσεις, όπου κανείς άλλος δεν αναλάμβανε λόγω του πολύ προχωρημένου σταδίου της αχαλασίας με σιγμοειδή μεγαοισοφάγο, όπου ο κ. Νίκος Ελευθεριάδης εφάρμοσε με εξαιρετική επιτυχία τη μέθοδο ΠΟΕΜ, όπως σε 12 ασθενείς με αποτυχία προηγούμενης χειρουργικής επέμβασης κατά Heller και σε 25 ασθενείς με αποτυχία προηγούμενων πολλαπλών προσπαθειών για διαστολές με μπαλόνι (εικόνες 1,2)

Οι παραπάνω ασθενείς, τρεις (3) από τους οποίους ήταν υπερήλικες (79, 80 και 92 ετών) με σιγμοειδή μεγαοισοφάγο, συνέχισαν να έχουν σοβαρά προβλήματα κατάποσης με επανειλημμένες εισροφήσεις και πνευμονίες από εισρόφηση, παρά τις συνεχείς διαστολές ή το προηγούμενο χειρουργείο.
Σε όλους αυτούς τους ασθενείς ο Ιατρός κ. Νίκος Ελευθεριάδης εφάρμοσε με επιτυχία το ΠΟΕΜ που αποτέλεσε την μοναδική επιλογή και έδωσε μακροχρόνια μόνιμη λύση. Όλοι αυτοί οι ασθενείς σιτίζονται πλέον χωρίς κανένα πρόβλημα και έχουν εξαιρετική ποιότητα ζωής επί σειρά ετών. Εικόνες 1-4

Η εμπειρία του κ Νίκου Ελευθεριάδη από την εφαρμογή της ενδοσκοπικής μυοτομής-μέθοδο ΠΟΕΜ στην Ελλάδα, δημοσιεύτηκε ως πλήρες επιστημονικό άρθρο (original full paper), σε έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό:

Μετά από τη σχετική έγγραφη άδεια παραθέτουμε λίστα με σχόλια, μερικών μόνο ασθενών με αχαλασία, που υποβλήθηκαν με επιτυχία στην ενδοσκοπική μυοτομή-μέθοδο POEM από τον κ. Νίκο Ελευθεριάδη.

Έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό:”Eleftheriadis N. Successful peroral endoscopic myotomy performed in Endoscopy Department as a radical, long-term treatment for esophageal achalasia – the Greek experience. Ther Clin Risk Manag 2017;13:185-190.”


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ
Ειδικός Eπεμβατικός Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος
Ειδικός Επεμβατικός στην Ενδοσκοπική Μυοτομή- Μέθοδο ΠΟΕΜ,
(POEM) για την Αχαλασία οισοφάγου
Επιστημονικός Συνεργάτης Digestive Disease Center,
Showa University, Koto-Toyosu Tokyo, Japan
Διεύθυνση: Πολυτεχνείου 3, Τριανδρία, Θεσσαλονίκη ΤΚ 55337
Τηλέφωνα: (+30) 2311-283002 και (+30) 6977778832.
Email: nikolaseleftheriadis@gmail.com
Ο ιατρός κ. Νίκος Ελευθεριάδης πραγματοποιεί
επεμβατικές – θεραπευτικές ενδοσκοπήσεις
συμπεριλαμβανομένων POEM & ESD σε ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Είμαι δίπλα σας κάθε στιγμή για να βοηθήσω και να δώσω λύση στην "αxαλασία" με την ενδοσκοπική μυοτομή (ΠΟΕΜ), στην παλινδρόμηση (ΓΟΠ) και Barrett με την αντιπαλινδρομική βλεννογονεκτομή ΑRMS, σε πρώιμο γαστρεντερικό καρκίνωμα με ESD, σε Zenker με μυοτομή, σε νοσήματα από τα χοληφόρα με ERCP.

NIKOS_ELEYTHERIADHS_NEA_MAKETA-1

Social Media

© 2018 Achalasia. All rights reserved- Created and hosted by Multihosting